Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Páchateľa hromadnej streľby v Lewistone našli mŕtveho

.tasr .svet

Útok v Lewistone bol šokom pre štát Maine, ktorý má iba 1,3 milióna obyvateľov a v rámci USA aj jednu z najnižších bilancií v počte vrážd.

Páchateľa hromadnej streľby v Lewistone našli mŕtveho SITA/AP Photo/Robert F. Bukaty)

útočníka na úteku, ktorý v stredu pri hromadnej streľbe v bowlingovej hale a bare v americkom meste Lewiston zabil 18 ľudí, našli mŕtveho v meste Lisbon v štáte Maine. TASR správu prebrala v sobotu od agentúry AP.

Smrť útočníka potvrdila guvernérka Maine Janet Millsová. Robert Card, po ktorom polícia pátrala viac ako dva dni, spáchal samovraždu strelnou zbraňou.

Podozrivý Card (40) prešiel výcvikom v americkej armáde. V lete ho na dva týždne umiestnili do psychiatrického zariadenia, pretože sa vyhrážal útokom na vojenskú výcvikovú základňu v meste Saco a tvrdil, že počuje hlasy.

Útok v Lewistone bol šokom pre štát Maine, ktorý má iba 1,3 milióna obyvateľov a v rámci USA aj jednu z najnižších bilancií v počte vrážd - vlani ich tam bolo spáchaných 29.

Prezident Spojených štátov Joe Biden vo štvrtok masakru odsúdil a vyzval republikánov, aby podporili zákaz strelných zbraní. Nariadil tiež na znak smútku zvesiť americké vlajky na pol žrde.

Ak si predplatíte digitálne predplatné alebo tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite