Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Z Egypta vstúpil do Gazy štvrtý konvoj s humanitárnou pomocou

.tasr .svet

Päť nákladných vozidiel pritom obsahovalo vodu, dva z nich boli naložené potravinami a jedno liekmi.

Z Egypta vstúpil do Gazy štvrtý konvoj s humanitárnou pomocou SITA/AP Photo/Mohammed Asad)

osem nákladných vozidiel naložených zásobami vody, potravín a liekov vstúpilo na územie pásma Gazy z Egypta, potvrdil v utorok palestínsky Červený kríž. TASR informuje podľa stanice Sky News.

Podľa Červeného kríža ide o dovedna štvrtý núdzový konvoj, ktorý do tejto palestínskej enklávy vstúpil od začiatku vojny medzi Izraelom a palestínskymi radikálnym hnutím Hamas, ktoré 7. októbra zaútočilo na územie židovského štátu.

Päť nákladných vozidiel pritom obsahovalo vodu, dva z nich boli naložené potravinami a jedno liekmi, uvádza sa vo vyhlásení Červeného kríža.

Americký prezident Joe Biden pritom v utorok uviedol, že pomoc neprichádza do vojnou sužovanej Gazy dostatočne rýchlo, píše agentúra AFP. Izrael územie pásma Gazy od 7. októbra v rámci odvetných opatrení bombarduje.

„Nie dostatočne rýchla,“ odpovedal Biden na otázku reportéra, ktorá sa týkala humanitárnej pomoci smerujúcej do enklávy.

Ak si predplatíte digitálne predplatné alebo tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite