Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Izraelské útoky si za noc v pásme Gazy vyžiadali 140 obetí

.tasr .svet

Ciele sa zamerali na základne, vrátane viacerých mešít.

Izraelské útoky si za noc v pásme Gazy vyžiadali 140 obetí sita/AP Photo/Fareed Khan

izraelské letecké útoky si v noci na utorok vyžiadali najmenej 140 obetí, uviedlo palestínske militantné hnutie Hamas. Izraelská armáda potvrdila, že pri útokoch zahynulo aj niekoľko dôstojníkov a zástupcov veliteľov Hamasu. TASR správu prevzala z agentúry AFP.

Armáda tvrdila, že za posledných 24 hodín zasiahla 400 cieľov tohto hnutia v celom pásme Gazy. Útoky sa podľa nej zamerali na základne vrátane niekoľkých mešít, ako aj na militantov pripravujúcich raketovú paľbu na Izrael.

Na pobreží tejto palestínskej enklávy izraelská armáda zasiahla vchod do tunela aj veliteľské stanovištia Hamasu

Zároveň potvrdila, že pri najnovších útokoch zahynulo niekoľko dôstojníkov Hamasu vrátane zástupcov veliteľov troch oddielov tohto hnutia.

Palestínske ministerstvo zdravotníctva v Gaze eviduje už vyše 5000 obetí, ktoré zahynuli v dôsledku izraelského odvetného bombardovania. Útok militantov Hamasu na Izrael zo 7. októbra si v krajine vyžiadal najmenej 1400 obetí, väčšinou civilistov.

Ak si predplatíte digitálne predplatné alebo tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite