Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Veľvyslanci NATO v Budapešti rokovali o schôdzke Orbána s Putinom

.tasr .svet

Americký veľvyslanec pripomenul, že Orbán počas rozhovorov s Putinom označil vojnu pojmom „vojenská operácia.“

Veľvyslanci NATO v Budapešti rokovali o schôdzke Orbána s Putinom SITA/Grigory Sysoyev, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

veľvyslanci členských krajín NATO a švédsky veľvyslanec akreditovaný v Budapešti sa vo štvrtok stretli, aby vyjadrili svoje znepokojenie z vývoja maďarsko-ruských vzťahov. S odvolaním sa na server szabadeuropa.hu o tom informuje spravodajca TASR v Budapešti.

Podľa servera dôvodom stretnutia bolo, že maďarský minister zahraničných vecí Péter Szijjártó nedávno rokoval v Moskve a predseda maďarskej vlády Viktor Orbán sa v utorok v Pekingu stretol s ruským prezidentom Vladimirom Putinom.

„Všetkých nás znepokojuje, že maďarský premiér sa stretol s prezidentom Putinom, zatiaľ čo Rusko je vo vojne s Ukrajinou ako agresor,“ cituje server veľvyslanca Spojených štátov v Budapešti Davida Pressmana.

Americký veľvyslanec pripomenul, že Orbán počas rozhovorov s Putinom označil vojnu Rusmi používaným pojmom „vojenská operácia. “

„Maďarsko prehlbuje svoj vzťah s Ruskom na Ukrajine napriek jeho krutej vojne. Považujeme za dôležité udržiavať dialóg o týchto rozhodnutiach s maďarskou vládou a maďarským ľudom, “ovedal Pressman a dodal, že pravidelne rokuje s rôznymi ministrami maďarskej vlády o otázkach ovplyvňujúcich rusko-maďarské vzťahy. 

Ak si predplatíte digitálne predplatné alebo tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite