Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Putin pricestoval do Pekingu na fórum Jeden pás, jedna cesta

.tasr .svet

Putin sa na v poradí treťom fóre čínskej ekonomickej iniciatívy zúčastní v dňoch 17. až 18. októbra.

Putin pricestoval do Pekingu na fórum Jeden pás, jedna cesta SITA/Parker Song/Pool Photo via AP

ruský prezident Vladimir Putin pricestoval v utorok do Pekingu, kde sa zúčastní na fóre čínskej ekonomickej iniciatívy Jeden pás, jedna cesta. V stredu má absolvovať aj stretnutie s čínskym prezidentom Si Ťin-pchingom. TASR správu prevzala z agentúry DPA.

Lietadlo so šéfom Kremľa pristálo v utorok ráno na letisku v Pekingu. Čína je dôležitým partnerom Ruska a nepriamo ho podporuje aj počas vojenskej invázii na Ukrajine. Oficiálne však zaujíma neutrálny postoj, pripomína DPA.

Putin sa na v poradí treťom fóre čínskej ekonomickej iniciatívy zúčastní v dňoch 17. až 18. októbra. Zároveň to je jeho prvá cesta mimo územia postsovietskych krajín od marca minulého roka, keď naňho Medzinárodný trestný súd (ICC) v Haagu vydal zatykač za nezákonnú deportáciu ukrajinských detí do Ruska.

Čína neratifikovala Rímsky štatút, zmluvu, ktorá zaväzuje členov ICC dodržiavať jeho rozhodnutia, preto nemusí zatykač z Haagu uplatňovať.

Ak si predplatíte digitálne predplatné alebo tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite