Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Izraelská armáda pri nálete zabila regionálneho veliteľa rozviedky Hamasu

.tasr .svet

Zástupcovia židovského štátu neposkytli nijaké bližšie informácie.

Izraelská armáda pri nálete zabila regionálneho veliteľa rozviedky Hamasu sita/AP Photo/Kin Cheung

izraelská armáda tvrdí, že pri nálete na mesto Chán Júnis na juhu palestínskeho pásma Gazy zabila veliteľa regionálnej správy rozviedky palestínskeho radikálneho hnutia Hamas.

Ako v pondelok informovala agentúra DPA, armáda bezprostredne neposkytla ďalšie podrobnosti o operácii, ani meno vysokopostaveného príslušníka Hamasu či miesta, kde k útoku na neho došlo.

Izraelská armáda okrem toho zverejnila sériu videí zachytávajúcich jej útoky v pásme Gazy, vrátane jedného, ktorého cieľom bol najvyšší predstaviteľ Hamasu. Na iných záberoch vidno zásah tunelov používaných komandami Hamasu na prienik na územie Izraela alebo na dodávky kontrabandu či zneškodnenie obsluhy jedného z raketometov používaných pri útokoch na Izrael.

Útoky izraelskej armády v pásme Gazy sú reakciou na vpád palestínskych kománd na územie Izraela zo 7. októbra, ktoré prenikli do izraelských pohraničných miest a kibucov a zaútočili aj na účastníkov hudobného festivalu v púštnej oblasti. Išlo o najhorší masaker v novodobých dejinách Izraela. O život pri ňom prišlo viac ako 1400 Izraelčanov. Ďalších najmenej 199 ich palestínski radikáli zajali a odvliekli do pásma Gazy.

Ak si predplatíte digitálne predplatné alebo tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite