Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Po útokoch Izraela v pásme Gazy zahynulo v priebehu 24 hodín najmenej 324 ľudí

.tasr .svet

Podľa palestínskeho ministerstva zdravotníctva je medzi obeťami aj 126 detí a 88 žien.

Po útokoch Izraela v pásme Gazy zahynulo v priebehu 24 hodín najmenej 324 ľudí SITA/AP Photo/Fatima Shbair

izraelské útoky na pásmo Gazy si v priebehu uplynulých 24 hodín vyžiadali najmenej 324 obetí a vyše 1000 zranených. Informovali o tom úrady kontrolované palestínskym hnutím Hamas. TASR správu prevzala z agentúry AFP.

V dôsledku izraelských odvetných útokov zahynulo podľa ministerstva v pásme Gazy celkovo už 2215 ľudí a ďalších 8714 utrpelo zranenia.

Izraelská armáda v sobotu vyzvala civilistov z palestínskeho pásma Gazy, aby na svoju evakuáciu do južnej časti tejto enklávy využili určené koridory, a to od 10.00 h do 16.00 h miestneho času (do 15.00 SELČ).

Po arabsky komunikujúci hovorca izraelskej armády vo svojom vyhlásení zverejnenom na sociálnej sieti X uviedol: "Ak vám záleží na sebe a svojich blízkych, choďte na juh podľa pokynov...Uisťujeme vás, že vodcovia Hamasu (palestínskeho radikálneho hnutia, ktoré pred týždňom zaútočilo na Izrael) sa o seba postarali a kryjú sa pred útokmi v regióne."

Velenie izraelskej armády dalo v piatok viac ako miliónu obyvateľov severu pásma Gazy 24 hodín na to, aby sa presunuli do južnej časti enklávy.

Predpokladá sa, že izraelská armáda následne v severnom sektore pásma Gazy podnikne pozemnú operáciu proti radikálnemu hnutiu Hamas, ktoré pred týždňom podniklo prekvapivý vpád na územie Izraela, pričom boli zabité stovky izraelských civilistov i vojakov a ďalšie desiatky boli vzaté do zajatia a zavlečené do pásma Gazy.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite