Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Rusku sa nepodarilo získať späť členstvo v Rade OSN pre ľudské práva

.tasr .svet

Rusko v utorkovom tajnom hlasovaní získalo menej hlasov ako Albánsko a Bulharsko.

Rusku sa nepodarilo získať späť členstvo v Rade OSN pre ľudské práva AP Photo/Craig Ruttle)

rusko v utorok neuspelo v hlasovaní Valného zhromaždenia OSN o členoch Rady OSN pre ľudské práva (UNHRC). Informuje o tom TASR podľa správy agentúry AP.

Členstvo v tomto orgáne Moskve vlani pozastavili v reakcii na ruskú inváziu na Ukrajinu. Rusko v utorkovom tajnom hlasovaní získalo menej hlasov ako Albánsko a Bulharsko, ktoré sa tiež uchádzali o dve miesta v UNHRC vyčlenené pre regionálnu skupinu východnej Európy. Bulharsko získalo 160 hlasov, Albánsko 123 a za Rusko hlasovalo iba 83 zo 193 členských krajín OSN.

Rada OSN pre ľudské práva je jedným z najvýznamnejších orgánov Organizácie Spojených národov a pomocným orgánom jej Valného zhromaždenia. UNHRC síce nemôže prijímať právne záväzné rozhodnutia, avšak jej závery majú veľkú politickú váhu.

Ak si predplatíte digitálne predplatné alebo tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite