Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Ruskú novinárku, ktorá protivojnovým odkazom narušila správy, odsúdili na 8,5 roka

.sita .svet

Na obrazovke sa objavila, keď hovorila moderátorka, pričom mala v rukách transparent s nápisom „nie vojne“ a aby ľudia neverili ruskej propagande.

Ruskú novinárku, ktorá protivojnovým odkazom narušila správy, odsúdili na 8,5 roka

ruský súd v stredu odsúdil na osem a pol roka väzenia ruskú televíznu novinárku, ktorá sa zviditeľnila krátko po začiatku ruskej invázie na Ukrajinu, keď protivojnovým odkazom narušila hlavné večerné spravodajstvo ruskej štátnej televízie. Marinu Ovsiannikovovú súdili v neprítomnosti. Uznali ju vinnou zo „šírenia vedome nepravdivých informácií o ruských ozbrojených silách“. Na svojej webstránke o tom informuje denník The Guardian s odvolaním sa na konto súdu na platforme Telegram.

Štyridsaťpäťročná Ovsiannikovová pred rokom utiekla s dcérou do nešpecifikovanej európskej krajiny, keď bola v domácom väzení. Jej právnik uviedol, že sa nemá za čo zodpovedať.

Ovsiannikovová pracovala v ruskom štátnom Prvom kanáli. Do pozornosti medzinárodných médií sa dostala protestom, keď vošla do štúdia s transparentom s protivojnovým odkazom. Na obrazovke sa objavila, keď hovorila moderátorka, pričom mala v rukách transparent s anglickým nápisom „nie vojne“ a odkazom, aby ľudia neverili ruskej propagande.

Ak si predplatíte digitálne predplatné alebo tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite