Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Nemecko potvrdilo spoločné pohraničné hliadky s Poľskom a Českom

.tasr .svet

Ministerka vnútra Nancy Faeserová tiež uviedla, že tieto tri krajiny vytvoria aj pracovnú skupinu na boj proti prevádzačstvu.

Nemecko potvrdilo spoločné pohraničné hliadky s Poľskom a Českom SITA/Patrick Pleul/dpa via AP

nemecko sa dohodlo s Poľskom a ČR na spoločných hraničných kontrolách. V piatok to potvrdila nemecká ministerka vnútra Nancy Faeserová. TASR správu prevzala z agentúr PAP a Reuters.

Spoločné hliadky českých, poľských a nemeckých pohraničníkov budú podľa ministerky posilnené. Faeserová tiež uviedla, že tieto tri krajiny vytvoria aj pracovnú skupinu na boj proti prevádzačstvu. 

Faeserová v stredu v Berlíne oznámila, že nemecký rezort vnútra neplánuje zavedenie stálych kontrol na hraniciach s Poľskom a Nemeckom. Ministerka však podľa svojich slov takýto krok v budúcnosti nevylučuje. 

Poľský minister vnútra Mariusz Kamiňski vo štvrtok po rozhovore s Faeserovou upozornil, že správy médií o údajnom obnovení stálych kontrol sú nepravdivé. Nemecko sa podľa neho  rozhodlo iba zvýšiť počet hliadok na svojej strane hraníc.

Ak si predplatíte digitálne predplatné alebo tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.     

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite