Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Zelenskyj pricestoval do Washingtonu s cieľom posilniť protivzdušnú obranu

.tasr .svet

Zelenskyj sa má vo Washingtone stretnúť s americkým prezidentom Joeom Bidenom, lídrami oboch komôr amerického Kongresu a vojenským vedením USA.

Zelenskyj pricestoval do Washingtonu s cieľom posilniť protivzdušnú obranu SITA/AP Photo/Julia Nikhinson

ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj vo štvrtok pricestoval do Washingtonu, kde sa chystá rokovať o posilnení ukrajinskej protivzdušnej obrany. TASR správu prevzala z agentúry AFP.

„Pred nami sú dôležité stretnutia,“ napísal Zelenskyj na sociálnej sieti po príchode z New Yorku do Washingtonu so svojou manželkou Olenou. Priblížil, že jednou z hlavných priorít rokovaní, ktoré absolvuje, bude protivzdušná obrana.

V príspevku pripomenul, že Rusko v noci na štvrtok spustilo masívny raketový útok na viacero ukrajinských miest. „Ďakujem všetkým našim záchranárom za okamžitú reakciu,“ dodal.

Najnovší ruský útok poškodil energetickú infraštruktúru v strednej a západnej časti krajiny, uviedla ukrajinská energetická spoločnosť Ukrenerho. Dodala, že išlo o prvý ruský útok na ukrajinskú energetickú infraštruktúru za šesť mesiacov.

Ak si predplatíte digitálne predplatné alebo tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite