Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Alijev: Arménski separatisti sa začali sťahovať z Náhorného Karabachu

.tasr .svet

Azerbajdžan v oblasti podniká „protiteroristickú operáciu na obnovenie ústavného poriadku“.

Alijev: Arménski separatisti sa začali sťahovať z Náhorného Karabachu sita/AP Photo/Andreea Alexandru

jednotky Arménskom podporovaných separatistov sa sťahujú z azerbajdžanského odštiepeneckého regiónu Náhorný Karabach, oznámil v stredu v televíznom prejave k národu azerbajdžanský prezident Ilham Alijev. Informovala o tom agentúra AFP.

Podľa Alijeva bola väčšina ich vojenskej techniky zničená počas pozemnej ofenzívy, ktorú Azerbajdžan v Náhornom Karabachu podnikol v priebehu utorka. Tzv. „protiteroristická operácia“ mala podľa Baku za cieľ „obnovenie ústavného poriadku“ v tomto prevažne Arménmi obývanom regióne.

„Ilegálne arménske jednotky začali s procesom sťahovania sa zo svojich pozícií. Prijali naše podmienky a začali s odovzdávaním zbraní,“ spresnil Alijev.

Baku podľa neho po ofenzíve „obnovilo svoju zvrchovanosť v Náhornom Karabachu“. „Azerbajdžan obnovil svoju suverenitu výsledkom úspešných protiteroristických opatrení v Karabachu,“ dodal Alijev.

Podľa arménskych zdrojov prišlo počas vojenského zásahu zo strany Azerbajdžanu v Karabachu o život viac než 30 ľudí a 200 utrpelo zranenia, uvádza TASR.

Po dohode o prímerí v Náhornom Karabachu súhlasili predstavitelia medzinárodne neuznanej Republiky Arcach, čo je arménsky názov tohto odštiepeneckého regiónu, so stretnutím s azerbajdžanskou stranou v meste Jevlach, napísala v stredu arménska tlačová agentúra Armenpress.

Ak si predplatíte digitálne predplatné alebo tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite