Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Arménski separatisti v Karabachu vyzvali Azerbajdžan na rokovania

.tasr .svet

Arméni, ktorí v tomto odštiepeneckom regióne Azerbajdžanu žijú, obviňujú Baku z etnických čistiek a početných zločinov voči civilistom.

Arménski separatisti v Karabachu vyzvali Azerbajdžan na rokovania SITA/Gegham Stepanyan

arménskom podporovaní separatisti v odštiepeneckom regióne Náhorný Karabach v utorok vyzvali Azerbajdžan, aby ukončil nepriateľské akcie a začal rokovať. Výzva separatistov prišla po tom, čo Azerbajdžan spustil v Náhornom Karabachu pozemnú vojenskú operáciu, informuje TASR podľa agentúry AFP.

„(Karabašská) strana vyzýva azerbajdžanskú stranu na okamžité zastavenie paľby a zasadnutie za rokovací stôl, “ uviedlo vo vyhlásení ministerstvo zahraničných vecí medzinárodne neuznanej Republiky Náhorný Karabach.

Azerbajdžanská armáda v utorok oznámila začiatok vojenskej operácie v Náhornom Karabachu. Deklarovaným cieľom je „obnovenie ústavného poriadku.“ Baku predtým obvinilo Arménsko a Karabach zo zosnovania teroristických útokov.

Arméni, ktorí v tomto odštiepeneckom regióne Azerbajdžanu žijú, obviňujú Baku z etnických čistiek a početných zločinov voči civilistom. Azerbajdžan podľa AFP v utorok zároveň bez uvedenia podrobností oznámil, že na svojom území dočasne zablokoval prístup k platforme TikTok.

Ak si predplatíte digitálne predplatné alebo tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite