Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Štyria senátori vyzvali Bidena, aby Ukrajine dodal strely ATACMS

.tasr .svet

Strely ATACMS by podľa nich umožnili zasahovať kľúčové ruské logistické a komunikačné ciele.

Štyria senátori vyzvali Bidena, aby Ukrajine dodal strely ATACMS SITA/AP Photo/Susan Walsh

štyria americkí republikánski senátori listom vyzvali prezidenta Joea Bidena, aby Ukrajine poslal strely s dlhým doletom ATACMS. „Ďalšie odkladanie len viac podkope záujmy národnej bezpečnosti USA a predĺži tento konflikt,“ uviedli v liste o vojne na Ukrajine senátori Tom Cotton, Roger Wicker, Susan Collinsová a Lindsey Graham. Zdôraznili pritom, že USA môžu Kyjivu strely s dlhým doletom poslať „bez akéhokoľvek citeľného ohrozenia vlastných bojových schopností“. Informuje o tom web Kyiv Independent.

„Poskytnutie striel ATACMS by Ukrajine umožnilo zasahovať kľúčové ruské logistické a komunikačné ciele a tiež štartovacie miesta riadených striel a dronov na Rusmi okupovaných ukrajinských územiach,“ dodali senátori.

Ak si predplatíte digitálne predplatné alebo tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite