Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Szijjártó odmietol kritiku Európskeho parlamentu za návštevu Bieloruska

.tasr .svet

Poukázal pritom na korupčné škandály, ktoré v minulosti Európskym parlamentom otriasli.

Szijjártó odmietol kritiku Európskeho parlamentu za návštevu Bieloruska sita/AP Photo/John Minchillo

maďarský minister zahraničných vecí Péter Szijjártó odmietol vo štvrtok kritiku za svoju návštevu Bieloruska zo strany Európskeho parlamentu (EP). Informuje o tom spravodajca TASR v Budapešti. 

Szijjártó vo svojom statuse na Facebooku položil otázku, či ho kritizuje inštitúcia, ktorej viacerých členov zadržali pre korupciu.  

„Čítal som, že ma EP odsúdil za to, že som išiel rokovať do Minska... Je to ten istý orgán, ktorý mal v minulosti niekoľko členov zatknutých za korupciu?“ napísal šéf maďarskej diplomacie počas medzipristátia v Kazachstane, na ceste z Číny do Turecka.

EP v stredu vydal stanovisko, v ktorom vyjadruje poľutovanie nad oficiálnou návštevou maďarského ministra zahraničných vecí a vonkajších ekonomických vzťahov v Minsku vo februári 2023. Podľa europoslancov bola táto návšteva v rozpore s politikou EÚ voči Bielorusku, Rusku a ním vedenej agresívnej vojne na Ukrajine. 

Podľa servera index.hu za príslušné uznesenie hlasovalo 453 poslancov, 21 bolo proti. Z 12 poslancov EP z maďarskej vládnej strany Fidesz odmietli dokument šiesti, ktorí boli prítomní na hlasovaní.

Ak si predplatíte digitálne predplatné alebo tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite