Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Do armády sa dobrovoľne prihlásilo 270-tisíc Rusov, tvrdí Putin

.sita .svet

Putin ohlásil čiastočnú mobilizáciu ruských občanov v septembri 2022, keďže sa invázia na Ukrajinu naťahovala dlhšie ako Moskva očakávala.

Do armády sa dobrovoľne prihlásilo 270-tisíc Rusov, tvrdí Putin SITA/AP Photo

do ruskej armády sa v uplynulom polroku dobrovoľne prihlásilo viac ako štvrť milióna ľudí, vyhlásil v utorok ruský vodca Vladimir Putin. Keď odpovedal na otázky počas Východného ekonomického fóra vo Vladivostoku, Putin povedal, že daný počet sa pridáva k čiastočnej mobilizácii z minulého roka. Informuje o tom spravodajský portál CNN.

„Vykonali sme čiastočnú mobilizáciu a povolali 300-tisíc ľudí. Za uplynulých šesť alebo sedem mesiacov máme 270-tisíc ľudí, ktorí dobrovoľne podpísali kontrakty o službe,“ povedal ruský vodca. Denne podľa neho prichádza podpísať kontrakty 1 000 - 1 500 ľudí.

Tí, ktorí narukovali, tak urobili dobrovoľne, „uvedomujúc si, že sa môžu zraniť a dať svoje životy za vlasť“, vyjadril sa Putin.

Putin ohlásil čiastočnú mobilizáciu ruských občanov v septembri 2022, keďže sa invázia na Ukrajinu naťahovala dlhšie ako Moskva očakávala. Znamenalo to povolanie ľudí v zálohe a pre ľudí s vojenskými skúsenosťami platil odvod.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite