Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Maroko zasiahlo silné zemetrasenie, hlásia vyše 630 mŕtvych

.tasr .svet

Zemetrasenie prinútilo mnohých obyvateľov krajiny stráviť noc v uliciach.

Maroko zasiahlo silné zemetrasenie, hlásia vyše 630 mŕtvych sita/AP Photo/Mosa'ab Elshamy

najmenej 630 ľudí zahynulo a 330 ďalších utrpelo zranenia v dôsledku zemetrasenia s magnitúdou 6,8, ktoré v noci z piatka na sobotu zasiahlo Maroko. TASR prevzala správu z agentúr AFP a AP a stanice CNN.

Zemetrasenie prinútilo mnohých obyvateľov krajiny stráviť noc v uliciach. Kráľovské marocké ozbrojené sily totiž varovali, že ešte stále hrozia následné otrasy.

Podľa Amerického geologického ústavu (USGS) išlo o najsilnejšie zemetrasenie, aké zasiahlo túto časť severnej Afriky za posledných 100 rokov.

K zemetraseniu došlo v marockom pohorí Vysoký Atlas krátko po 23 h miestneho času (22 h SEČ) v relatívne malej hĺbke 18,5 kilometra, uviedla USGS.

Epicentrum sa nachádzalo asi 72 kilometrov juhozápadne od Marrakéša, mesta s približne 840.000 obyvateľmi a obľúbenej turistickej destinácie. Toto historické mesto, ktoré je vyhľadávané turistami, bolo údajne vážne zasiahnuté, píše stanica BBC.

Zemetrasenie vyvolalo paniku medzi obyvateľmi v Marrakéši, Agadire a ďalších mestách a otrasy bolo cítiť aj v Rabate a Casablance, informovali miestne noviny.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme. 

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite