Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Maďarsko už nebude prijímať kritiku USA v otázkach demokracie, vyhlásil Szijjártó

.tasr .svet

Szijjártó o tom hovoril v reakcii na otázky novinárov na tlačovej konferencii.

Maďarsko už nebude prijímať kritiku USA v otázkach demokracie, vyhlásil Szijjártó SITA/ Diana Černáková

maďarská vláda odteraz nebude akceptovať žiadnu kritiku zo strany Spojených štátov ohľadom stavu demokracie po tom, čo chcú z tamojších volieb vylúčiť najpravdepodobnejšieho prezidentského kandidáta Donalda Trumpa.  Podľa servera szeretlekmagyarorszag.hu to vyhlásil vo štvrtok maďarský minister zahraničných vecí Péter Szijjártó, informuje spravodajca TASR v Budapešti.

Szijjártó o tom hovoril v reakcii na otázky novinárov na spoločnej tlačovej konferencii so šéfom diplomacie Severného Macedónska Bujarom Osmanim.

Šéf maďarskej diplomacie členom administratívy USA odkázal, že Maďarsko odteraz nechce od Američanov počuť o tom, ako v Maďarsku funguje demokracia, ako fungujú inštitúcie, a ani o otázkach právneho štátu.

Vylúčenie Donalda Trumpa by podľa Szijjártóa bola veľmi zlá správa, pretože sa mu dá dôverovať v spojitosti s nastolením mieru, keďže bol ako jediný v posledných desaťročiach úspešný pri urovnaní situácie na Blízkom východe.

„Myslím si, že sa oprávnene domnievame, že ak by bol Donald Trump prezidentom Spojených štátov, potom by veľmi rýchlo nastal mier v našom susedstve. Sme tiež presvedčení, že ak by Trump zostal prezidentom USA, táto vojna by nevypukla, “povedal maďarský minister.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite