Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Amerika Tomáša Klvaňu: Hanba menom Hunter Biden

.tomáš Klvaňa .stĺpčeky .amerika Tomáša Klvaňu

Poté, co byl Trump dvakrát ústavně obžalován a Senát ho odmítl odvolat, a poté, co republikáni loni získali těsnou většinu v Kongresu, bylo jen otázkou času, kdy přijde na přetras impeachment Joa Bidena.

Amerika Tomáša Klvaňu: Hanba menom Hunter Biden

předseda Sněmovny Kevin McCarthy uvedl, že jeho poslanci začnou s vyšetřováním možného Bidenova impeachmentu. V tuto chvíli jde o politické gesto. Na rozdíl od mnoha důkazů Trumpova porušení ústavy, které tehdy republikáni zlehčovali nebo ignorovali, nemají nyní republikáni v ruce nic, co by takový krok ospravedlňoval. Přesto vyšetřování pochybných obchodních praktik prezidentova syna Huntera ze strany sněmovny může být pro prezidenta značně nepříjemné.

Hunter Biden se na Ukrajině a v Číně angažoval v transakcích, v nichž využíval nikoliv svých schopností a expertizy, ale jen a jen vlivu svého otce, někdejšího viceprezidenta. Hunter Biden byl v představenstvu ukrajinské energetické firmy Burisma, kde za svůj obchod s „vlivem“ pobíral královský plat, a chystal také joint venture s čínskou firmou CEFC, známou jejím někdejším napojením na bývalého českého prezidenta Miloše Zemana a fotbalový klub Slavia Praha. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite