Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

.pravidelná dávka: Čo nás robí šťastnými?

.jakub Betinský .stĺpčeky .spoločnosť

Nedávno som mal vstup na konferencii o biologickej psychiatrii. Pokúsil som sa síce obhájiť svoju lokálnu existenciu slovami, že filozofia je od svojich prvočias starostlivosťou o dušu, spätne ale rozmýšľam, či som nemal prevažne empirickému zhromaždeniu skôr sprítomniť známe meme o doktorovi filozofie (A: Pán doktor, on umiera! B: Žil ale vôbec skutočne?).

.pravidelná dávka: Čo nás robí šťastnými?

hovoril som o koncepte Akadémie zotavenia, ktorú rozbieha Liga za duševné zdravie, a „coffee break“ som okrem diskusie s majstrom Patarákom strávil pri stánku istého vydavateľstva. Domov som odišiel s niekoľkými titulmi, najviac ma zaujala kniha Psychológia šťastia (2021) od švajčiarskeho pedagóga/teológa Antona Buchera.

Okrem názvu ma zaujala aj kompozícia knihy. Tému šťastia síce obšírne predostiera na 250+ stranách, ale zvyšných 115 strán je už len zoznamom literatúry. Neprekvapivo nájdete na obálke vetu, že „takmer každý výrok je podporený odkazmi na použitú literatúru“. Keď vyriešime otázky rozdielu medzi plagiátom a kompilátom, určite sa môžem vo Švajčiarsku inšpirovať, ako pracovať s použitou literatúrou. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite