Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

.popcorn Juraja Malíčka: Papinov hrniec začne každú chvíľu pískať

.juraj Malíček .stĺpčeky .kultúra

Nie ten s kapustnicou, ale ten symbolický, vyjadrujúci pretlak konca roka. Toho obdobia pred sviatkami a medzi nimi, keď treba ukončiť, zavŕšiť veci. Odovzdať, čo musí byť do konca roka odovzdané, skorigovať, čo musí byť skorigované a tak ďalej, čo znamená extrémne pracovné nasadenie, u mňa spojené s až maniakálnou snahou upratať všetko, čo sa upratať dá, prípadne aj toho, čo sa nedá, ale aspoň raz do roka to treba skúsiť.

.popcorn Juraja Malíčka: Papinov hrniec začne každú chvíľu pískať

už na konci novembra sa začínam desiť, kedy to príde tento rok. Kedy do riadiaceho centra môjho vedomia – predstavujem si ho ako riadiacu palubu v Star Treku, kapitánsky mostík alebo niečo, čo vyzerá ako ten velín vo filme V hlave – vtrhne to moje alter ego, s ktorým sa po zvyšok roka prakticky nikdy nestretnem, a preberie kontrolu. 

Ten maniak, šialenec, démon, sociopat, ktorý potrebuje, aby bolo upratané naozaj všetko. Vonku aj vnútri, osobné, profesionálne. A neprestane až do momentu revolúcie, ktorá má podobu ľahkého nervového zrútenia a dochádza k nemu niekedy okolo 22. decembra. 

A potom sa už naozaj začnú sviatky pokoja a harmónie, tenziu vystrieda detenzia a ja mám tak na desať dní pocit, že žijem ideálny život v tom zmysle, že splývam s existenciou.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite