Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

.videné z Košíc: V znamení katastrofy

.peter Schutz .stĺpčeky .videné z Košíc

Kto má pochybnosť, či mala SaS odísť z koalície, nech sa zoznámi s najnovšou „atómovkou“ ministra financií. Je ňou aplikácia na skenovanie bločku, z ktorého by štát vrátil akúsi časť zákazníkovi, a takto zvyšoval daňové príjmy.

.videné z Košíc: V znamení katastrofy

predstava, ako v povznesenej nálade po dobrej večeri a fľaši vína ktosi pre päť eur vyťukáva do smartfónu spojenie s finančnou správou, je typický úlet etatistu, ktorého najvyšším princípom je nulový „tax gap“. Tým nie je povedané, že sa nikto takto „sporovlivý“ nenájde, ale rozpočtovo relevantný príjem, ktorý by stál vôbec za zvažovanie čohosi podobného, z toho byť nemôže a ani nebude.

Kto si spomenie na neslávny koniec aplikácie, ktorou chcel Matovič ešte ako premiér zastavovať na hranici covid, už nepotrebuje ďalšie argumenty, prečo sa jeho novému „patentu“ nedá veriť. To, že  nápad, ktorý by okrem iného znamenal aj prijímanie ďalších úradníkov, by mu nikto príčetný nevnukol ani neodobril. Len pripomína, čo sa všeobecne už dlhšie vie: Slovenský minister financií je izolovaný solitér, a to až do tej extrémnej miery, že pred konzultáciami s ľuďmi, ktorí majú akési poňatie o veci, uprednostňuje svoju publicitu. Už len toto ho úplne diskvalifikuje z úradu.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite