Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

.srdcom sestry Hermany: Počúvanie vo vlaku

.hermana Jaroslava Matláková .stĺpčeky .srdcom sestry Hermany

Mám rada cestovanie vlakom. Oddýchnem si a urobím prácu, ktorú som si odložila presne na také chvíle. Čítanie pracovných materiálov, príprava na pracovné stretnutia, čítanie obľúbenej knihy.

.srdcom sestry Hermany: Počúvanie vo vlaku

v ten deň pršalo. Tak ako takmer celý september. V jednej ruke dáždnik, v druhej cestovná taška, meškajúci vlak a ešte dvíham práve zvoniaci mobil. Medzitým prichádza vlak, narýchlo ukončujem telefonát a nastupujem.

Za mnou zaznieva známy hlas. Obzerám sa. Tvár nepoznám. Ale poznám hlas. A tak sa mu po nastúpení do vlaku prihováram: „Poznáme sa?“ Záporné krútenie hlavou. Skúšam ešte raz: „A nerobíte v rozhlase?“ Zase nie. Tak len kývnem plecom. „Prepáčte, poznám váš hlas, ale neviem si vybaviť odkiaľ. Ospravedlňujem sa, ak som vás vyrušila.“ Pán sa zasmeje a prisadne si ku mne. Možno… Jasné! Miestny aktivista, ktorý často hovorí o pohybe, chôdzi, bicyklovaní. Jeho videá vyskakujú na sociálnej sieti.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite