Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

.srdcom sestry Hermany: Buďme prvákmi

.hermana Jaroslava Matláková .stĺpčeky .srdcom sestry Hermany

Začal sa nový školský rok. Pre mňa zase niečo nové. Opäť som vstala zo školskej lavice a sadla si za katedru. Aj keď ja za katedrou teda veľa neposedím. Som stále v pohybe.

.srdcom sestry Hermany: Buďme prvákmi

teším sa na deti. Pracovať v škole vo svojom rodnom meste je trochu výzva. Asi nik z učiteľov to nerieši. Veď všetci sú doma. Ale ja som 27 rokov chodila kade-tade a vrátila som sa ako hlúpy Jano zo sveta. Zmúdrela som? Netuším. Len viem, že sa teším na tento moment. Opäť sprevádzať žiakov na základnej škole, previesť ich pubertou a tešiť sa, že dozrievajú na dospelákov.

Mám za sebou len pár dní, a už sa vytvárajú kamarátstva. Malá Oli, ktorú som poznala ešte ako škôlkarku, je v škole. Chodí mi referovať, čo im pani učiteľka hovorila, a pochváliť sa desiatou. Na druhej strane Juli, ktorá je ôsmačka a ešte aj patrí k môjmu príbuzenstvu, sa zásadne tvári, že neexistujem, a zdraví ma (už keď sa inak nedá) hlasným: Pochvááálen… Deviatačky si hneď na prvej hodine všimli, že im vykám, a ostali akési nesvoje. Čakala som, či sa ozvú. Neozvali. Napokon sa im to páčilo a akoby aj trochu podrástli.

Teším sa z kolegov a malej zborovne. Viem, veľa ľudí frfle na malé zborovne a štósy papierov, ale keď prejdete Slovenskom, všetko vám je milé a útulné.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite