Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

.pohľad Jána Gálika: Kritika do vlastných radov, ktorá chýba

.ján Gálik .stĺpčeky .pohľad

Nerád by som živil kultúrne vojny medzi liberálmi a konzervatívcami, medzi veriacimi a neveriacimi, máme toho totiž spoločného oveľa viac, ako sa na prvý pohľad zdá. Jedna vec ma však vyrušuje, kritika do vlastných radov, ktorá, žiaľ, chýba.

.pohľad Jána Gálika: Kritika do vlastných radov, ktorá chýba

vieru, veriacich a dokonca aj cirkev a jej organizácie mám ako ateista v úcte. Za posledné roky som mal možnosť spolupracovať s množstvom skvelých ľudí, ktorí patria práve do náboženských organizácií. Pomáhajú ľuďom bez domova, starajú sa o seniorov, chodia do oblastí, kde si nikto iný netrúfa ísť, pomáhajú po celom Slovensku, od najmenších dedín a osád až po mestá. Bez práce, ktorú odviedli napríklad na hraniciach s Ukrajinou po vypuknutí vojny, by starostlivosť o utečencov vyzerala úplne inak a oveľa horšie. 

Keď sa v apríli minulého roku v Bratislave objavil nadpis God is trans nasprejovaný na historickej budove, okamžite sa vyjadrili všetky kolektívy a organizácie, ktoré sa zaoberajú právami LGBT komunity.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite