Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

.otázniky Antona Vydru: Zrejme z nudy

.anton Vydra .stĺpčeky ..otázniky antona vydru

Zrejme z nudy si prechádzal statusmi na sociálnych sieťach a hľadal, čo by ho vytrhlo z jeho apatie. Preskakoval pozvánky na letné koncerty a kultúrne podujatia. Nič z toho ho nezaujímalo. Hľadal, úporne hľadal niečo, čo ho vyruší. A našiel to, lebo nenájsť sa nedá.

.otázniky Antona Vydru: Zrejme z nudy

ktosi tam zdieľal článok, ktorý ho iritoval názvom, autorom, médiom, názorom, skrátka čímsi, čo bolo v rozpore s jeho (povedzme to otvorene, úzkospektrálnym) pohľadom na svet. Svaly na tvári a po celom tele sa mu mimovoľne napli, v hrudi sa rozhoreli plamene, tok statusov sa náhle zastavil, jeho pohľad sa fixoval len na ten jeden odporný článok.

Mal nutkanie ihneď to komentovať, no hlodavá túžba udrieť ráznejšie bola mocnejšia než on, a tak si článok otvoril a „vychutnal si“ jeho (preňho) nechutné ovocie. Prichádzalo mu nevoľno po každom riadku, zlo v ňom doslova bublalo a jediné, čo to zlo chcelo, bolo: vyrvať sa von z tohto vrelého hrnca a rozfŕknuť sa všade naokolo, všetko okolo seba otráviť a spôsobiť, aby tá veľká explózia založila ďalšie a ďalšie požiare.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite