Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

.otázniky Antona Vydru: Igor a drak s tritisíc hlavami

.anton Vydra .stĺpčeky .otázniky Antona Vydru

Náš pán minister financií nám zas pekne zakúril. A to ešte v týchto horúčavách. Prišiel s nápadom na ďalší jednorazový príspevok zamestnancom verejnej správy, no našiel pri tom aj príležitosť kopnúť si do vysokoškolských učiteľov, že im s ich tritisícovými platmi to až tak nepomôže. Ďakujeme.

.otázniky Antona Vydru: Igor a drak s tritisíc hlavami

to, že ide o nesystémový krok v narábaní s verejnými financiami, už opísali iní. To, že vysokoškolskí učitelia zdvihli v tom okamihu obrvy a lepšie sa prizreli na svoje výplatné pásky, či im náhodou niečo neušlo a zistili, že nie, len pán minister a vládca vládnej strany klamal, je už, hádam, každému súdnemu človeku takisto známe. Takže o týchto skutočnostiach tu už písať netreba.

Čo však povedať treba, je to, že sme sa stali predmetom urážky a zosmiešnenia. Niežeby to bolo prvýkrát, na to sme si už, žiaľ, trochu aj zvykli, no napriek tomu nás to dokáže zakaždým udivovať: na jednej strane je tu vláda, ktorá splieta čosi o reforme vysokých škôl a skvalitňovaní univerzitných štúdií (aj keď na to ide nie veľmi šťastne), na druhej strane je tu tá istá vláda, ktorej člen zosmiešni vysokoškolských pedagógov pred celou krajinou, lebo v jeho poblúdenej mysli zarábajú tritisíc eur a predpokladám, že v duchu si sám pre seba dodal, že pritom aj tak nič nerobia.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite