Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

.popcorn Juraja Malíčka: Nahliadnuť za horizont, alebo píše sa rok 2044

.juraj Malíček .stĺpčeky .kultúra

Prví išli pesimisti, neutiekli z princípu, potom realisti, čo ujsť nestihli a nakoniec si prišli aj pre nás optimistov, čo sme do poslednej chvíle verili, že utekať nebude treba, že to nejako dopadne. Aj dopadlo.

.popcorn Juraja Malíčka: Nahliadnuť za horizont, alebo píše sa rok 2044

tých prvých rovno strieľali, tí druhí dostali zväčša doživotie, ťažký žalár alebo nútené práce, takže to netrvalo zas až tak dlho a my ostatní sme dostali 10 – 15 rokov, podľa previnenia. Moja chyba, vtedy to vyzeralo, že stojím na správnej strane.

Píše sa rok 2044, v lete budem mať sedemdesiat a stále sa vlastne teším z toho, že tie jadrové hríby na horizonte som predsa len nevidel. Boli ľudia, čo hovorili, že sa to malo risknúť, ale ja stále neviem. Už som zmierený s víziou svojho vlastného konca, už ho podvedome nelokalizujem kamsi do vzdialenej budúcnosti, ale do tej blízkej, aj tak je to vlastne dobré, boli časy, keď smrť bola podstatne bližšie.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite