Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

.otázniky Antona Vydru: Pohľad na šialenca

.anton Vydra .stĺpčeky .otázniky Antona Vydru

Dá sa pozerať sa do tváre šialenca? Kto videl posledné videa alebo fotografie Vladimira Putina, videl prázdne oči, tvár-netvár, pohľad čohosi, čo už ani nepripomína človeka, ale akúsi obludnú, fantazmagorickú bytosť, rozhodnutú deštruovať a obrátiť proti sebe a proti vlastnej krajine kohokoľvek.

.otázniky Antona Vydru: Pohľad na šialenca

šialenci majú tvár a z ich tvárí sa dá kadečo vyčítať. No čo vidíte v Putinovom obličaji, aby sme použili jedno staré slovo na odlíšenie? Je tam vôbec pohľad? Zdá sa, akoby to bolo len chladné, mrazivé zízanie. Vyhasnuté oči iba sledujú dianie, geopolitické mapy, rozmiestnenie vojsk. Sú hlboko ponorené do svojich vlastných pseudohistorických preludov, do vlastného mýtu o zrodení Veľkého Ruska, ktoré sa má podľa neho opäť ukázať v plnej sile.

Vážení, toto nie je tvár, dokonca ani maska, to je naozaj len obličaj s očami, nosom, stiahnutými ústami, bez úsmevu, bez štipky emócie, bez súcitu, bez empatie. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite