Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

.pohľad Veroniky Brunckovej: Kto tam poslal Žilinku

.veronika Bruncková .stĺpčeky .pohľad veroniky brunckovej

Tri týždne bez politiky sú za mnou. A vlastne sa mi zdá, že je všetko po starom. Aspoň na Generálnej prokuratúre je to rovnako zlé.

.pohľad Veroniky Brunckovej: Kto tam poslal Žilinku Facebook

teraz je už zbytočné hovoriť, že sme to viacerí po voľbe Maroša Žilinku hovorili. Ak za niekoho dokážu zahlasovať kádre Smeru, Hlasu a ĽSNS naraz, treba zapnúť všetky kontrolky. Špeciálne, ak je niekto jedna ruka s Gučíkom.

Rozmýšľam však, ako mohla tá voľba tak ľahko tak zle dopadnúť. Verejné vypočúvanie bolo prvýkrát skutočne otvorené verejnosti a netrvalo krátko. Tých 132 hlasov poslancov Národnej rady v prospech Žilinku jasne hovorí, že na tejto voľbe panovala od začiatku zhoda. A zlý generálny prokurátor s takýmto verejným vypočutím je hádam ešte horší ako ten, o ktorom ani nevieme, ako sa na svoj post dostal. Vypočúvanie malo totiž priniesť do celého výberového procesu dôveru a dnešné kroky Žilinku ju ľahko berú na dlhých pár rokov preč a sú výsmechom celej transparentnosti tejto voľby.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite