Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

.srdcom sestry Hermany: Trochu iný pohľad na pápeža

.sestra Hermana .stĺpčeky .srdcom sestry Hermany

Len pred niekoľkými hodinami odletel pápež do Ríma. Každý ho chcel zaškatuľkovať do nejakej krabičky a prilepiť mu nálepku so svojou značkou – progresívny, liberálny, všeľudský, konzervatívny…

.srdcom sestry Hermany: Trochu iný pohľad na pápeža

ako veľmi mi táto návšteva pripomínala strany evanjelia. Slobodný muž, ktorý nosí slobodu v duši a ukazuje na večnosť, sa jednoducho nedá zaškatuľkovať. Prejaviť ľudskosť totiž neznamená všetko všetkým dovoliť. Prejaviť ľudskosť neznamená tváriť sa, že som nad vecou.

Preto mňa z tejto návštevy najviac upútali možno iné veci. Telefonát jednej učiteľky, ktorej riaditeľka nedala voľno v utorok, aby sa mohla zúčastniť na stretnutí v Prešove. Táto matka to však sľúbila dcére. Prosila o pomoc, ako vyriešiť situáciu. Nakoniec sa ju podarilo preregistrovať, a tak žena z východu Slovenska, ktorá má pár kilometrov do Prešova, precestovala celé Slovensko, aby sa mohla dostať na omšu s pápežom do Šaštína. Ľudskosť, obeta, príklad. Malý nenápadný príbeh matky, ktorá sľúbila dieťaťu, že celá rodina pôjde na stretnutie s pápežom.

Príbehy dobrovoľníkov, ktorí niekoľko nocí nespali, aby mohli všetko pripraviť pre iných a napriek veľkému úsiliu nakoniec predriemali stretnutie. Príbehy malých ľudí v zákulisí veľkých javísk. Keď zahraniční novinári ďakovali za servis, umyté podlahy, každé jedno pripojenie na internet, pokoj pri práci, pripravené jedlo. Keď ochrankári sa mohli spoľahnúť na časový harmonogram. Keď v správnom čase a na správnom mieste bolo všetko usporiadané a pripravené.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite