Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

.srdcom sestry Hermany: Ticho v mojom živote

.sestra Hermana .stĺpčeky .srdcom sestry Hermany

Mám rada ľudí. Veľmi. Učím v škole, venujem sa snúbencom, birmovancom. Jednoducho, život s ľuďmi a pre ľudí je pre mňa veľmi dôležitý a teším sa z toho, že som pre ľudí užitočná, viem pomôcť, poradiť. Ale potom príde leto. Dovolenky, cestovanie. A ja zrazu potrebujem utiecť.

.srdcom sestry Hermany: Ticho v mojom živote

každoročne sa na pár dní z dovolenky zašijem do úplnej samoty, do ticha. Niekde, kde je mi dobre a dokážem pri navarenej rannej káve presedieť aj celé doobedie. Len tak pozerať po kopcoch a nepočuť žiadny ľudský hlas. Dokonca ani ten svoj. Nechám sa obklopiť tichom a počúvam zvuky, ktoré mi ponúka miesto, kde sa nachádzam. Ticho v mojom živote má veľmi dôležité miesto. Vypnúť si mobil, odstrihnúť sa od médií, dať pár ľuďom kontakt na niekoho, kto mi príde oznámiť, keby sa niečo dialo. Je to také dvoj-trojdňové spomalenie. 

Tento rok sa mi podarilo dokonca sedemdňové. Dokončila som hektický školský rok, dohodla množstvo vecí, urobila rozhovory a odišla do pustovne, aby som ostala sama so sebou a rozmýšľala. Kde som ja?

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite