Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

.srdcom sestry Hermany: Čo príde povedať František?

.sestra Hermana .stĺpčeky .srdcom sestry Hermany

Keď píšem tieto riadky, tak na Slovensku sú najväčšie horúčavy. Kontrolujem rodičov aj na diaľku, či pijú dostatočné množstvo vody, sama na to zabúdam. Známi mi posielajú fotky z dovoleniek po Slovensku – bicykle, turistika. Proste leto.

Sestra Hermana

niekto by si povedal, že uhorková sezóna. Lenže to nehrozí. V poslednú nedeľu oznámil pápež František na Námestí sv. Petra v Ríme, že príde na Slovensko. 

Super! Už som si myslela, že sa nikdy nedožijem toho, že pápež príde sem. Ján Pavol II. k nám prišiel trikrát a bolo to nezvyčajné. Taká maličká krajinka! A teraz je tu ďalší pápež, ktorý oznámil, že našu krajinku – vo svetovom meradle naozaj maličkú – navštívi, a to hneď na niekoľko dní. Je to skvelá správa! Na pár dní sa staneme svetovou veľmocou a pohľady všetkých budú sledovať muža, ktorý sa príde prihovoriť mladým, marginalizovaným, nám všetkým. 

Pre mňa bola táto správa odpoveďou na čítanie Svätého písma. Ježiš chodil a kázal. Hovoril o dobrote, o náprave srdca, o našich myšlienkach. Napriek tomu s ním nesúhlasili, opľúvali ho, neverili mu. Ježiš nás chcel naučiť, že nie ten druhý vedľa mňa, ale ja som ten, kto sa musí denne meniť, kto denne musí naprávať svoje myslenie. A to je najťažšie. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite