Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

.pohľad Veroniky Brunckovej: Cesta za skutočnou spravodlivosťou

.veronika Bruncková .stĺpčeky .pohľad veroniky brunckovej

Nemám patent na pravdu tridsaťtisícstranového spisu len na základe môjho želania. Robiť si závery, neodborné, emotívne, to by nikomu nepomohlo.

.pohľad Veroniky Brunckovej: Cesta za skutočnou spravodlivosťou SITA/Branislav Bibel

dňa 15. júna sme všetci upierali oči na pojednávanie, ktoré je pre nás mnohých tak osobné. Bola som celý deň nesvoja, bála som sa o spravodlivosť. Neviem sa totiž dočkať finálneho rozsudku pre tých, čo si objednali vraždu Jána a Martiny, ale cesta k nemu je azda ešte dôležitejšia. 

Nemám patent na pravdu tridsaťtisícstranového spisu len na základe môjho želania. Robiť si závery, neodborné, emotívne, to by nikomu nepomohlo. No aj napriek tomu ostala po rozsudku Špecializovaného súdu v Pezinku pachuť nedostatočnosti a podcenenia toho, aký kľúčový je tento prípad pre Slovensko. Zdalo sa, že sudcovia neuniesli zodpovednosť, ktorá sa na ich plecia preniesla z námestí. Oni mali byť tí, ktorí zaručia, aby túžba po spravodlivosti, po ktorej volali ľudia v celej krajine, mala nádej prežiť. Neviem, či z nezodpovednosti, alebo jednoduchej ľudskej chyby bol ich rozsudok sklamaním. Nie preto, že označil Kočnera so Zsuzsovou za nevinných, ale preto, lebo sme tomuto rozhodnutiu logicky nerozumeli. Rovnakou katastrofou by bolo odsúdenie tejto dvojice bez racionálneho vysvetlenia a jasných dôkazov.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite