Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Komentár Petra Schutza: Nový začiatok?

.peter Schutz .stĺpčeky .videné z Košíc

Do vlády Eduarda Hegera, ktorú prezidentka vo štvrtok vymenovala, sa premieta predovšetkým viera, že môže byť pre štvorkoalíciu čosi ako nový začiatok. Môže?

Komentár Petra Schutza: Nový začiatok?

je to práve viera v nový začiatok vlády (ktorá je pritom v takmer identickej zostave ako tá, čo výkonom aj umeleckým dojmom hrozne pokazila prvý rok), čo rehabilituje „antificovský“ front demokratických strán ako jedinú reálnu alternatívu pre Slovensko. Žiaľ, aj preto, že diskusia o slušnej alternatíve už stratila racionálne jadro.

Na strane skepsy sa pritom hromadia silné argumenty. Od nich však treba odlíšiť tie, ktoré sa zasvätene len tvária. Zotrvanie Matoviča ako ministra je iste zlá správa, avšak prietrž negatívnych scenárov na motívy, ako bude  expremiér Hegera naďalej ovládať, alebo že konflikty so Sulíkom budú pokračovať rovnako, sa míňa s podstatou veci. A tou je, že aj keby predpoklad úplnej podriadenosti Hegera mal faktický základ – autor netuší – úrad premiéra je taká radikálna zmena v kompetenciách, postavení a zrejme aj v psychológii človeka, že všetky predpovede budúceho vzťahu týchto dvoch sú hádaním z márnosti. Isté je, naopak, to, že ich „rošáda“ vzťah Matovič/Heger naozaj mení. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite