Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Pohľad Veroniky Brunckovej: List politikom vládnej koalície

.veronika Bruncková .stĺpčeky .pohľad veroniky brunckovej

Tri roky bez Jána a Martiny. Rok, odkedy vedie Slovensko Igor Matovič. No našťastie nielen on. Rok s pandémiou. A k tomu malé osobné mementá, akým je rok od posledného teplého čaju na návšteve u Kuciakovcov v Štiavniku.

Pohľad Veroniky Brunckovej: List politikom vládnej koalície SITA/Branislav Bibel

práve na ten večer dvadsiateho prvého som myslela. Pani Kušnírová, bojovníčka za svoju dcéru, kde nemá nikto právo komentovať silu jej emócií. Ako povedala moja mamina: „Keby sa to stalo tebe, bojujem rovnako. Čo sa kto diví.“ A Kuciakovci, pokorná sila, na ktorých pokoj hľadí už tri roky celá  spoločnosť. Sú to rodiny, ktorých život zariadil, že sa s nami, neznámymi, delia o to najosobnejšie. 

Pán Kuciak v jednom rozhovore minulý týždeň povedal hádam najtrefnejšie slová na otázku, ako sme sa po troch rokoch zmenili. „Spoločnosť sa trochu zmenila, viac chápeme význam novinárskej práce. A azda ju vieme aj oceniť. Ale politika? Predsa sľúbili, že budú robiť svoju robotu inak. A dnes to teda nevidím.“

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite