Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Pohľad Veroniky Brunckovej: Prezidentka vo Vatikáne

.veronika Bruncková .stĺpčeky .pohľad veroniky brunckovej

Prezidentka bola vo Vatikáne a s gráciou tam odprezentovala Slovensko. Myslím si, že návšteva bola viac symbolom, ako len strohou diplomaciou.

Pohľad Veroniky Brunckovej: Prezidentka vo Vatikáne SITA/Kancelária prezidentky SR

po tohtotýždňových slovách o debiloch a idiotoch je čas pozrieť sa na niečo ľudskejšie. Prezidentka bola vo Vatikáne a s gráciou tam odprezentovala Slovensko. Myslím si, že návšteva bola viac symbolom, ako len strohou diplomaciou.

Jej fotografie zo stretnutia s pápežom Františkom pre mňa vyjadrujú azda najsilnejšie posolstvo tejto návštevy – odkaz úcty a rešpektu k viere i neviere. Je iné, keď do Vatikánu zavítajú naši pobirmovaní katolícki politici a iné, keď na stretnutie prichádza politička, ktorá sa za falošnú vieru odmieta skrývať. Stretnutie bez poklonkov, ľudské. Za veľa hovorí aj dar zo strany prezidentky, ktorým bola maľba Sedembolestnej Panny Márie, patrónky Slovenska, od akademickej maliarky Kataríny Vavrovej.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite