Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Pohľad Veroniky Brunckovej: Tvrdý začiatok roka 2021 pre slovenskú spravodlivosť

.veronika Bruncková .stĺpčeky

Sviatky v bublinách. Chorí priatelia, ktorí kvôli korone nevládali prejsť z jednej izby do druhej. Preplnené nemocnice, no k tomu aj lyžiarske strediská. Nebolo to pre nás spoločne ľahké zakončenie roka. Ešteže malá osobná radosť nie je odkázaná len na to, čo sa deje za našimi oknami. A k tomu všetkému sa dozvedáme o samovražde Milana Lučanského.

Pohľad Veroniky Brunckovej: Tvrdý začiatok roka 2021 pre slovenskú spravodlivosť SITA/Branislav Bibel

je to ľudská tragédia. Pre jeho najbližších to musela byť počas sviatkov obrovská rana. To píšem bezpochyby a je mi to ľúto. Najmä preto, že aj keď podozrenia boli vážne a podložené z viacerých strán, jeho väzba ešte nebola potvrdená najvyšším súdom. Posúdiť motív jeho konania je preto extrémne náročné a nemali by sme skĺzať k jednoduchým záverom. 

To, čo teraz potrebujeme, sú jasné vysvetlenia. Potrebujeme vidieť všetku dokumentáciu, ktorú je možné zverejniť a počuť k nej pokojné, no jasné objasnenie. Len to upokojí verejnosť a nebude ju deliť na základe konšpiračných výmyslov. Kľúčovú postavu v tom môže zohrať nový generálny prokurátor, ale najmä Mária Kolíková a súčinnosť jej ministerstva. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite