Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Pohľad Veroniky Brunckovej: V uliciach nestáli opice, ale naši spoluobčania

.veronika Bruncková .stĺpčeky .pohľad veroniky brunckovej

Tohoročný 17. november nastavil Slovensku kruté zrkadlo. Na pochopenie celého obrazu by som vyzdvihla tri veci, ktoré sa v utorok diali. Námestia zaplavila veľká skupina ľudí, ktorí neslušne a hlasno nesúhlasili s vládou. Fedora Gála a Petra Zajaca, teda symboly Novembra, títo protestujúci opľuli na ulici. Ale viacerí ľudia v mestách po Slovensku sa po dlhšom čase spojili, aby toto nebolo jediné, čo uvidia. Zachránilo to odkaz Nežnej?

Pohľad Veroniky Brunckovej: V uliciach nestáli opice, ale naši spoluobčania SITA/Jana Birošová

najprv k protestujúcim v uliciach. Boli tam fašisti, čo nechali pred Úradom vlády hákový kríž a zapaľovali sviečky so židovskými hviezdami, ktoré držali v pravej ruke zdvihnutej k nebu. 

Boli tam komunisti, ktorí tento deň síce nenávidia, no sú natoľko zúfalí, že sa s prepitými očami a v koženej bunde stavajú na fontány aby z neho vyťažili. Ale bolo tam množstvo ľudí, ktorí hľadajú pomoc, stratili prácu, nechápu zmätočné rozhodnutia vlády. Teraz bude kľúčové, kto nájde múdrosť a odvahu prihovoriť sa im. Je potrebné im vysvetľovať, že nie je jedno s kým a ako bok po boku protestujem.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite