Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Komentár Petra Zajaca: Uroboros

.peter Zajac .stĺpčeky .komentár týždňa

O niekoľko dní uplynie desať rokov od vraždy Ernesta Valka. Nikdy za tých desať rokov som neuveril, že vražda sa stala tak, ako sa nám to podsúvalo. Rozpory boli priveľké.

Komentár Petra Zajaca: Uroboros Natália Ložeková

ernest Valko patrí s Ivanom Trimajom a Pavlom Holländerom do hviezdnej zostavy ústavných právnikov novembra 1989. Predstavujú v ňom to najlepšie. Ústavné právo nadobudlo predovšetkým ich zásluhou všeobecný rešpekt. Až v rokoch Ficovej vlády sa stalo slúžkou politiky. Ernest neznášal ústavné podvody. Zúril, keď o nich rozprával a viem si predstaviť, ako by zúril dnes. Môže sa stať, že exekutíva predloží do parlamentu zlý návrh zákona. 

Igor Matovič s Richardom Sulíkom to pri svojich súkromných vojnách nemusia registrovať, nemusí to vedieť ani minister zdravotníctva Krajčí, ale musí to vedieť ministerka spravodlivosti, legislatíva vlády, parlamentná legislatíva, Ústavnoprávny výbor a poslanci Národnej rady. Musia vedieť, že ustanovenie v návrhu novely zákona o verejnom zdraví, podľa ktorého „právo na náhradu škody a ušlého zisku z dôvodu vykonávania opatrení podľa tohto zákona, ktoré sa týkajú neurčitého počtu osôb, je vylúčené“, je čistý právny paškvil. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite