Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Srdcom sestry Hermany: Začína sa nový školský rok

.hermana Jaroslava Matláková .stĺpčeky .srdcom sestry Hermany

Mám rada takéto začiatky. Vždy sa na niečom zasmejem. Moja neter, ktorá sa vždy tešila do školy a vstávala o hodinu skôr, aby bola v škole prvá, začínala tento školský rok so slovami: „Ale sú tie malé deti hlúpe, keď sa tak tešia do školy.“

Srdcom sestry Hermany: Začína sa nový školský rok

pre mňa bola táto jej veta omnoho hlbšia sonda do života školských detí. Prečo je to tak? Prečo deti v primárnom vzdelávaní sa tešia do školy, prečo robia pokusy, ostávajú dlho v škole? A potom prídu na druhý stupeň vzdelávania a už majú nechuť k škole, voči učiteľom?

 Ako učiteľka som si prešla za 23 rokov praxe rôznymi stupňami vzdelávania. Učila som v škôlke, na základnej škole, učila som na strednej škole, na gymnáziu. Tento školský rok vyskúšam aj učenie na univerzite. Pre mňa osobne je to výzva, ale aj náhľad do života mladého človeka a jeho prerodu. Prečo sa zo šťastného dieťaťa stane ufrflaný mladý človek?

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite