Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Komentár sestry Hermany: Najväčší kreatívec je Boh

.hermana Jaroslava Matláková .stĺpčeky .srdcom sestry Hermany

Voľné dni. Vraj také niečo existuje. Som počula. Tieto dni, keď nechodím do práce na osem hodín, som sa rozhodla stráviť kreatívne.

Komentár sestry Hermany: Najväčší kreatívec je Boh

prvé dni som dostala zhruba päťdesiat kilogramov rôznych zvyškov zo sviečok. Je to poriadna kopa vosku. Čo s ňou? Tak som si objednala formičky a začala som odlievať nové sviečky. Bol to povznášajúci pocit, keď zo starého vznikalo nové. Z neexistujúceho niečo existujúce. Začali sa rodiť srdiečka na jednu svadbu, ale aj hviezdičky a stromčeky na adventné vence, a ešte štýlové sviečky na podporu hospicu. Bavilo ma vymýšľať a miešať farby. Skúšať niečo nové, s čím som dosiaľ nemala skúsenosť.

Potom prišlo zase iné obdobie, keď som potrebovala robiť s priadzou, a tak som sa opäť vrátila k háčkovaniu. Nákupné tašky, hračky, odličovacie tampóny. Všetko vecičky určené na podporu hospicu. Lebo bolo treba podporiť dielo, na ktorom záleží. Nepozerať na svoj čas, na „svoj“ oddych, ale myslieť na druhých a robiť pre nich to, čo viem práve ja.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite