Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Komentár Veroniky Brunckovej: Nenápadní hrdinovia a hrdinky

.veronika Bruncková .stĺpčeky .pohľad veroniky brunckovej

Dňa 13. marca som bola na pošte. Po prvých správach o pandémii bolo mesto takmer apokalyptické. Pri východe som sa zrazila s mladým chalanom. Úctivo sa mi ospravedlnil a utekal ďalej.

Komentár Veroniky Brunckovej: Nenápadní hrdinovia a hrdinky Branislav Bibel/SITA

v prvom momente som sa pohoršila, prečo nesedí zodpovedne doma, no len čo som ho nasledovala za najbližší roh, poriadne som sa zahanbila. Skláňal sa k staršej panej, trasúcej sa od zimy, obkolesenej plnými taškami, v ktorých niesla celý svoj život. Stretli sa nám pohľady a ticho som mu vyslovila snáď najúprimnejšie ďakujem posledných mesiacov. Za nás všetkých, ktorí sme na ľudí v uliciach v čase pandémie úplne zabudli.

 Píšem vám o marci na konci augusta, lebo tento týždeň som ho stretla znovu. V práci sme mali stretnutie so zástupcami mimovládneho sektora, kde prišiel za svoju neziskovku. Keď prehovoril, vyberal nuansy životných príbehov, ktoré prepadajú sitom štátnej aj samosprávnej pomoci. A v rozprave o osudoch, na ktoré sme sa už my ostatní stali imúnnymi, nebol zďaleka sám.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite