Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Komentár Tomáša Němečka: Politik odchádza (a nemyslím Jakeša)

.tomáš Němeček .stĺpčeky .český týždeň Tomáša Němečka

So zosnulým 97-ročným paleokomunistom Milošom Jakešom som sa raz stretol, mám s ním chabú historku. Ale písať o ňom príliš nechcem. Prednosť má zaujímavejší človek: svoj odchod ohlásil najschopnejší politik českej opozície.

Komentár Tomáša Němečka: Politik odchádza (a nemyslím Jakeša) NATÁLIA LOŽEKOVÁ / NATALIALOZEKOVA.SK

so zosnulým 97-ročným paleokomunistom Milošom Jakešom som sa raz stretol, mám s ním chabú historku. Ale písať o ňom príliš nechcem. Prednosť má zaujímavejší človek: svoj odchod ohlásil najschopnejší politik českej opozície.

Dvojnásobný minister financií Miroslav Kalousek, myslím, nie je na Slovensku príliš známy a nie je ľahké ho prirovnať ku komukoľvek z bratislavského parlamentu. 

Táto kombinácia pohotového sarkazmu, vôli k moci a prenikavej inteligencie je ojedinelá aj v Česku (všímate si, že u Jakeša nebolo z toho prítomné nič?). Miroslav Kalousek bol dlhé roky Šer Chán pražskej politiky. V 90. rokoch slúžil ako ekonomický námestník ministra obrany a nemá rád, keď sa mu pripomínajú sporné nákupy z tej divokej doby.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite