Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Očami Doroty Nvotovej: Láska

.dorota Nvotová .stĺpčeky .očami Doroty Nvotovej

 Zažiť v jednom období najväčšiu zradu aj najväčšiu lásku je úchvatné. Našťastie nie od jednej osoby.

Očami Doroty Nvotovej: Láska NATÁLIA LOŽEKOVÁ / NATALIALOZEKOVA.SK

 zrada v pracovnej oblasti, láska v súkromnej. Obe emócie ma valcujú, každá po svojom, našťastie láska s prehľadom vyhráva a vyberá ostré náboje z môjho imaginárneho samopalu. Je to už dva roky, čo sa, viac-menej sama, s pár prestávkami premotávam celkom novým statusom. „relationship statusom” –  Single. To slovo mi evokuje všetko, čo neznášam. Kôpor. Pavučina. Nultá hodina v škole. Usmoklené Vianoce. Vŕzganie polystyrénu. Brrr. Single. Vznešenejší moderný názov na osamelosť. Dva roky bezhlavého tanca medzi dažďovými kvapkami a urputnej snahe nezmoknúť.

S príchodom korony však prišla zmena. Rozhodla som sa zmoknúť. Zavretá v byte so synom som pochopila, aká úžasná je moja samota. Aká je to vlastne sloboda. Aké je to sladké, byť so synom sama a naplniť jeden druhého. Rozhodla som sa zmoknúť, vychutnať si dážď. Bez pršiplášťa, len tak v žabkách a letných šatočkách. Nechať si kvapky stekať po zavretých viečkach. Veď je to len letný dáždik. Žiadna osamelá usmoklená šedivosť. Je to vlastne moja vnútorná sila, moje skutočné ja, nenaviazané na žiadnych chlapov, som to ja, úplne nahá a zmoknutá do nitky.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite