Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

.týždeň Michala Oláha: Matovičove krkolomné statusy

.michal Oláh .stĺpčeky ..týždeň

Niektoré facebokové statusy Igora Matoviča začínajú stále viac pripomínať svojho pred-predchodcu v premiérskom kresle. Prečo treba venovať pozornosť sociálnym zariadeniam rovnako ako tým zdravotníckym, v čom bol Juraj Droba s Matúšom Vallom rýchlejší a prečo si mimovládky rovnako ako premiér zaslúžia väčšiu empatiu?

.týždeň Michala Oláha: Matovičove krkolomné statusy

Zločin a trest

„Aký trest je podľa vás spravodlivý pre človeka, ktorý opatruje staručkých ľudí v domove sociálnych služieb a zatají, že bol napr. v Taliansku na dovolenke?" pýta sa premiér v reakcii na zavlečenie koronavírusu do pezinského zariadenia sociálnych služieb pre seniorov. Okrem spasiteľskej funkcie berie na seba Igor Matovič čoraz častejšie funkciu facebookového vyšetrovateľa, prokurátora a sudcu. Čo mu pritom uniká? Obrovské nasadenie všetkých pracovníkov sociálnych služieb, ktorí nie z vlastnej viny pomáhajú desaťtisícom seniorov bez primeraných ochranných pomôcok. Zvýrazňovaním nemocničnej starostlivosti v prvej línii boja proti nákaze Covid-19 opomenul venovať adekvátnu pozornosť sociálnym zariadeniam. Týždne po vypuknutí pandémie v nich chýbajú rúška, dezinfekčné prostriedky a ochranné odevy. Pokiaľ nemocnice stále čakajú na masívnu vlnu nakazených, tak v sociálnych zariadeniach to už schytávajú naplno. Stačilo by pritom, ak by premiér skutočne počúval.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite