Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Viera alebo magické uvažovanie?

.marína Gálisová .stĺpčeky .cirkev pod lupou

V pandémii hľadať vyšší zmysel, to už dávno nie je doména cirkví. Tak nejako sme asi disponovaní všetci. Ak v niečom nájdeme vyšší zmysel, máme hneď lepší pocit, pretože vzápätí sa núka aj „liečba“.

a tak sa v týchto dňoch množia na jednej strane karhavé vyjadrenia na adresu ľudstva, ktoré si „koronu“ privodilo samo, na druhej strane odporúčanie pokánia – náboženské i nenáboženské.

Nejeden veriaci sa pýta, či je koronavírus trestom od Boha. Vladyka Milan Chautur na takúto otázku odpovedal na sociálnych sieťach, že je to skôr Božie napomenutie, a dodáva, že „terajšie ťažkosti nás môžu priviesť ešte k vážnemu zamysleniu a obráteniu, a tak aj k náprave života a zdravia. Toto sa dialo v celej histórii ľudstva...“ Veriaci by sa podľa neho mali modliť a postiť za nápravu ľudstva, ale nepodliehať panike.

Ale aj neveriaci uvažujú po podobnej linke. Sociálnymi sieťami beží priam reťazová správa, ktorá hovorí, že ľudstvo „dostalo presne takú chorobu, ako potrebovalo“. Vypočítava spôsoby, ktorými sme sa prehrešili, a tak teraz dostávame príležitosť na nápravu.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite