Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Plusy a mínusy vyhlásenia biskupov k voľbám

.marína Gálisová .stĺpčeky .cirkev pod lupou

Konferencia biskupov Slovenska zverejnila svoj príhovor k parlamentným voľbám. Je v ňom toho dosť, niečo aj chýba. Pozitívnou stránkou listu je odporúčanie: Choďte voliť. „Aj keď Cirkev do kampane nevstupuje, do účasti na voľbách jednoznačne povzbudzuje.“ 

a celkom priamo tým, ktorí sa vyhovárajú, že nemajú prečo a koho: „Určite má význam ísť voliť a určite je možné si vybrať.“

Takéto priame vyjadrenie vyvolá očakávania, že podobná priamosť sa prejaví aj v ďalších riadkoch dokumentu. Je tam? Ako sa to  vezme.

Biskupi odporúčajú, aby sa ľudia nenechali strhnúť heslami, ktoré hrajú na emócie, či sloganmi, ktoré vyvolávajú pocity ohrozenia; aby si zachovali pokoj a zdravý rozum a dali si pozor na tých, ktorí podnecujú nepriateľstvo. Varujú aj pred nerealistickými očakávaniami: „rýchle a radikálne riešenia sú príťažlivé, no reálny život je zložitejší... Do cieľa nevedú skratky...“ A dodávajú, že sú znechutení z podvodov a korupcie, ale nepovažujú to za dôvod stratiť nádej.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite