Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Komentár Andreja Legutkého: Aura

.andrej Legutký .stĺpčeky .slovo farára spod tatier

Len tak som si narýchlo vybehol. Myslel som si, že je už po sezóne a tak neskoro popoludní sa mi to už prepečie. Ale muž v reflexnej veste nekompromisne vymenil moje tri eurá za parkovací lístok a unavene mávol smerom k miestu, ktoré môjmu autu určil.

Komentár Andreja Legutkého: Aura Natália Ložeková / natalialozekova.sk

chcel som sa len trochu prejsť s mojou „psicou“ Aurou, a tak ma zarazilo, že iný dobrý muž odo mňa hneď vzápätí pýtal ďalšie peniaze za vstup do národného parku. Pokiaľ viem, kedysi sa vyberalo vstupné priamo v ústí roklín a vždy som rád zaplatil, lebo to malo logiku. Neviem, či si viete predstaviť psa na rebríkoch v nejakej rokline, ja nie, tak som sa vzpriečil. Za prechádzku po lesnej ceste platiť nebudem. Končila sa mu služba, kývol nado mnou rukou.

Krásne jesenné farby mi rýchlo vrátili dobrú náladu. Popri ceste boli kmene spílených stromov. Je to aj hospodársky les, asi to tak má byť. Prišiel som do cieľa. To miesto bolo kedysi duchovným centrom a stále to z tých múrov vyžaruje. Bol som prekvapený, koľko ľudí som stretol. 

Okolo nás opatrne schádzalo záchranárske vozidlo. Škoda, že sa ten idealizmus červených svetrov trochu pokazil tým pripoistením pre prípad núdze a ich pomoci. Ale aj za to vďaka, že sú stále pripravení, títo obetaví profesionáli, aby pomohli, hoci aj s nasadením života. Kto má pochybnosť, nech sa zastaví s modlitbičkou pri pamätníku so zlomenou vrtuľou záchranárskeho vrtuľníka. Na ťažšie túry sa aj ja poisťujem. A možno to ináč ani nejde.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite