Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Demokratická alternatíva na sociálne témy?

.juraj Čokyna .stĺpčeky .za slušné slovensko

Mafián s generálnym prokurátorom vydierajú miliardára, ktorý predtým kšeftoval s politikmi.

Demokratická alternatíva na sociálne témy? Branislav Bibel/SITA

štátna tajomníčka na ministerstve spravodlivosti roky pomáha mafiánovi okradnúť súkromnú firmu. Pomáhajú jej sudkyne, ktorým predtým pomohla štátna tajomníčka, inak tiež sudkyňa. Prokurátori, ktorí kauzy dokázali uhrať dostratena. Policajti, ktorí sa spriatelených ani neunúvali vyšetrovať. Namiesto toho ich šéfovia tolerovali lustráciu novinárov podľa potrieb podnikateľov vyciciavajúcich štát. 

Najhoršie je, že by sme v tomto výpočte mohli pokračovať. A na konci toho celého bude stále vražda dvoch ľudí. Nič z toho sme nemali dovoliť, nič také nemôžeme tolerovať. Potiaľ je všetko jasné. Ako sa však z toho dostať von?

Nedávno prebehol prieskum, ako vlastne ľudia vnímajú správy okolo Kočnera. Polovica ľudí bola znepokojená. Najmenej znepokojení boli voliči Smeru. Bola by to dobrá titulka, nie? Ešte by sme mohli pridať odkazy na exotizujúce reportáže v baštách Smeru a mali by sme pred sebou komfortný záver, že brzdu právneho štátu predstavujú zabrzdení voliči sociálnej demokracie. 

„Ak chceme vyhnať a nahradiť skorumpovanú stranu, treba ponúknuť jej voličom uveriteľnú alternatívu.“

Na danom prieskume bolo pritom zaujímavé niečo iné. Až tretina voličov Smeru povedala, že je informáciami znepokojená. To je sedem percent ľudí s odhodlaním voliť. Lenže kto o týchto voličov momentálne bojuje? Kto sa im prihovára? A s akými témami?

Oslávte s nami 30 rokov slobody. Bez nezávislých médií nie je slobodná žiadna krajina. Podporte nás kúpou digitálneho predplatného za výnimočnú cenu.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite